dissabte, 26 d’octubre de 2013

Llom farcit al forn.

Això es una copia descarada del blog "elsmeusplats.blogspot.com"... però com que es meu...


Aquest estiu m'han passat diverses coses, unes bones i d'altres curioses, direm que dintre les curioses he descobert un tipus de cuina que desconeixia, cuina amb Tupperware, i aquí ha mort definitivament el pollastre a la planxa "Viva la dieta", ja mai mes serà el mateix fer dieta, ja ho explicaré, ja.

Jo sempre que feia llom farcit el feia a l'olla pressió, però avui no, avui faré la recepta en un recipient fantàstic, l'UltraPro, un aparell per cuinar al forn tradicional (elèctric no de gas) i que fa que la carn hem quedi melosa com mai m'havia quedat.

Ingredients:
Una canya de llom, un pot de paté d'espàrrecs, un pot de pebrots del piquillo, unes olives negres sense pinyol, oli d'oliva, sal i pebre. D'acompanyament posarem unes patates noves i uns tomàquets madurs.

Preparació:
Farem uns talls longitudinals a la canya de llom sense arribar a tallar-la del tot, salpebrarem per dintre i per fora. Ara farem el farcit, untarem el paté d'espàrrecs posarem els pebrots tallats a tires i afegirem unes olives, ho farem així dintre de tots els talls que hem fet, lligarem tota la canya amb fil de cuina.

En una paella amb una mica d'oli sellarem el llom fins que sigui enrossit, reservarem.

Rentarem be unes patates noves sota de l'aixeta amb un raspall per que les farem amb pell, les tallarem a grillons (gajos en castellà), reservarem.

Posarem la canya de llom dintre de l'ultrapro afegirem les patates al voltant i els tomàquets madurs tallats en quatre trossos.

Taparem l'ultrapro i el ficarem al forn a 210º vigilant que no ens toqui les parets del forn, el deixarem fins que les patates estiguin fetes. El llom, sense deixar de ser llom queda molt mes tendre que quedaria si ho féssim de la manera tradicional.  
Jo aquesta vegada vaig partir la canya de llom en dos trossos i vaig fer dos farcits, aquest que us presento i un altre de pernil dolç i formatge, endevineu per que???

Bon profit. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada